Sunday, 25 March 2012

Result SPM .... :D




Bismillahirrahmanirrahim..
RESULT SPM da kuar la.... << lol! lmbatnya dye ni tahu...da basi dah!! >> hehe2 ... sebenarnya Zati nak update entry ni pada 21/3/2012 bersamaan tarikh keluarnya result SPM .. tapi ...ada masalah yang sebenarnya Zati dapat elak dan akhirnya tak dapat nak dielakkan jugak...hehe2 sori... :)
Pada pagi 21/3/2012 , lebih kurang pukul 9 lebih ...  h/p Zati berbunyi 'beep' menunjukkan masej masuk 

BFF Zati : Salam,nok g pkul brapo skull???
Zati : Wsslm , kul 10
BFF Zati : semangatnyo yo nok amik result!!haha2..sy nok g pkul 11 , skali nga Ayu
Zati : meme pom,hehe2,ok :) , msj ek kalu smpai skull..
BFF Zati : Beyeh

:) . punyerla semangat Zati nak prgi ambil result ... last2 Zati antara yang terakhir sampai kt skull..... hehe2 ... rase rindu dengan kawan2 & cikgu2 terubat bila dapat jumpa semula.....rase cam xnak balik....hehe2..
Zati dapat brape??hehe2...Alhamdulillah....cukup2 makan...hehe2...result korang camne plk???ok???bagus la kalau ok....yang mana xok tu.....ambik bidang kemahiran....kebanyakan bidang kemahiran ni la yang senang dapt kerja...xcaye??try la....kawan Zati ada tanya Zati ... 'nok g mano pah ni??' ... hehe2 .... tahu ape Zati jawab ... 'xthu' <<xde masa depan ke bdk ni??>> (mintak simpang la) .... sebenarnya ... Zati ade isi upu , matrix & kplspm...korang pom isi la....bagi upu .. ni kt sini >>http://upu.mohe.gov.my/ .. dan untuk pengetahuan korang permohonan kemasukan ke IPTA/Politeknik Premier & kemasukan ke ILKA/TEVT Politeknik menggunakan no pin upu yang sama.....korang isi kedua-dua ek....xrugi pom.....bagi yang nak jadi ckgu pulak.....korang perlu beli no.pin MAKTAB....dan korang boleh la isi kt sini >> http://apps.moe.gov.my/kplspm/kplspm2012/login.cfm InsyaAllah dapat, AMINN ,jangan putus2 berdoa , buat macam time exam dulu , dan jangan lupa buat solat dhuha .. InsyaAllah ade rezeki semua , AMINN ... :) ... emmm...korang mesti xtau kan bidang ape yang bersesuaian dengan result korang kan??? same la dengan Zati.... tapi thanks to my beloved friend ....sebb pm kt Zati macam mana nk tau bidang ape yang bersesuaian dengan result kita... ni dia link untuk semak syarat kelayakan ke IPTA .... >> http://imascu.upu.mohe.gov.my/semak-syarat-kelayakan.cfm ..... 
Macam mana??? dah semak da???Banyak tak bidang yang korang minat??Alhamdulillah...mesti bidang yang ditawarkan menyamai kehendak korang kan?? =)....
.. korang boleh jgk masuk form6 ... & sape yang xtau lagi, mulai thun 2012 MPM akan melaksanakan sistem baharu STPM ...untuk pengetahuan lanjut, korang boleh baca ni >> https://www.facebook.com/note.php?note_id=386516878025360 ...





Ape2 pom pilihan kita ... semoga ia membantu kita & memberi manfaat kepada kita kelak..AMINNN .. K lah, setakat ni je entry Zati kali ni....info2 yang Zati share ni , Zati dapat melalui kawan2 & cikgu2 Zati...kalau ade kesalahan yang telah Zati buat,terbagi link yang salah @ link yg Zati bagi tu xmenepati kehendak korang....Zati mohon MAAF banyak2 .. sori .. :).. =) .. Yang baik datang dariNya dan yang buruk datang dari diri ini yang tidak akan lari dari melakukan kesalahan.... =) 


No comments:

Post a Comment