Monday, 17 September 2012

Hai Kawan! :) ..Alhamdulillah...Zaty sekarang ni sambung blajar dekat matrik..KMS Kolej Matrikulasi Selkangor..hehe2..memang dah lama tahap kuno dah Zaty tak update blog...hehe2..biasalah busy.. <<perasan >> =) ...Alhamdulillah..banyak hikmah , Zaty dapat matrik sini...first dapat belajar duk jauh dari family,ni kalau kira,...first time la duk jauh dari family...duk sini asyik tringat kat umah jerr..huhuhu :'( ...anak manja la katakan.. <perasan> :-p ..duk jauh dari rumah ni,dapat belajar berdikari la...hehehe2...Second ,dapat kawan baru...bukan nak cakap kawan lama dikuburkan(kawan lama mestilah sentiasa dihati),orang cakap berkawan biar beribu,berkasih biar satu..CEH!!..hehe2..kawan2 baru yang Zaty jumpa..alhamdulillah...semuonya baek2 belako..yang paling bestnya,dapat kawan orang GANU..hehe2..best dengar diorang cakap dialek diorang...macam ni >"aq dop pahang starang mende mung kabo..."leboh kurang macam tu la...Zaty pom tak berapa reti jugak...hehe2..selain tu,kat sini ramai student elit(bijak)...bukan nak cakap Zaty ni bijak ,Zaty ni biasa-biasa je...nak kata pandai..memang pandai..nak kata xpandai...ad la sikit..hehe..tapi Zaty ter.terpilih masuk matrik..second intake..ALHAMDULILLAH..akibat ramai student bijak laksana kancil...jadi sebagai ank yang taat akan perintah ALLAH & ibu bapa, Zaty PERLU memastikan dan berusaha bersungguh-sungguh untuk mendapat keputusan yang cemerlang dan seterusnya dapt menyambung ke peringkat ijazah..INSYAALLAH!!..AMINNNNNNN....
And kepada semua kawan-kawan Zaty ,or semua student,belajar bersungguh-sungguh and tahniah kepada korang yang dapt U ,tak kira la U swasta@kerajaan ...Zaty ucapkan..TAHNIAH & SELAMAT MAJU JAYA.. =)... 

                                                                                    

Sunday, 25 March 2012

Result SPM .... :D




Bismillahirrahmanirrahim..
RESULT SPM da kuar la.... << lol! lmbatnya dye ni tahu...da basi dah!! >> hehe2 ... sebenarnya Zati nak update entry ni pada 21/3/2012 bersamaan tarikh keluarnya result SPM .. tapi ...ada masalah yang sebenarnya Zati dapat elak dan akhirnya tak dapat nak dielakkan jugak...hehe2 sori... :)
Pada pagi 21/3/2012 , lebih kurang pukul 9 lebih ...  h/p Zati berbunyi 'beep' menunjukkan masej masuk 

BFF Zati : Salam,nok g pkul brapo skull???
Zati : Wsslm , kul 10
BFF Zati : semangatnyo yo nok amik result!!haha2..sy nok g pkul 11 , skali nga Ayu
Zati : meme pom,hehe2,ok :) , msj ek kalu smpai skull..
BFF Zati : Beyeh

:) . punyerla semangat Zati nak prgi ambil result ... last2 Zati antara yang terakhir sampai kt skull..... hehe2 ... rase rindu dengan kawan2 & cikgu2 terubat bila dapat jumpa semula.....rase cam xnak balik....hehe2..
Zati dapat brape??hehe2...Alhamdulillah....cukup2 makan...hehe2...result korang camne plk???ok???bagus la kalau ok....yang mana xok tu.....ambik bidang kemahiran....kebanyakan bidang kemahiran ni la yang senang dapt kerja...xcaye??try la....kawan Zati ada tanya Zati ... 'nok g mano pah ni??' ... hehe2 .... tahu ape Zati jawab ... 'xthu' <<xde masa depan ke bdk ni??>> (mintak simpang la) .... sebenarnya ... Zati ade isi upu , matrix & kplspm...korang pom isi la....bagi upu .. ni kt sini >>http://upu.mohe.gov.my/ .. dan untuk pengetahuan korang permohonan kemasukan ke IPTA/Politeknik Premier & kemasukan ke ILKA/TEVT Politeknik menggunakan no pin upu yang sama.....korang isi kedua-dua ek....xrugi pom.....bagi yang nak jadi ckgu pulak.....korang perlu beli no.pin MAKTAB....dan korang boleh la isi kt sini >> http://apps.moe.gov.my/kplspm/kplspm2012/login.cfm InsyaAllah dapat, AMINN ,jangan putus2 berdoa , buat macam time exam dulu , dan jangan lupa buat solat dhuha .. InsyaAllah ade rezeki semua , AMINN ... :) ... emmm...korang mesti xtau kan bidang ape yang bersesuaian dengan result korang kan??? same la dengan Zati.... tapi thanks to my beloved friend ....sebb pm kt Zati macam mana nk tau bidang ape yang bersesuaian dengan result kita... ni dia link untuk semak syarat kelayakan ke IPTA .... >> http://imascu.upu.mohe.gov.my/semak-syarat-kelayakan.cfm ..... 
Macam mana??? dah semak da???Banyak tak bidang yang korang minat??Alhamdulillah...mesti bidang yang ditawarkan menyamai kehendak korang kan?? =)....
.. korang boleh jgk masuk form6 ... & sape yang xtau lagi, mulai thun 2012 MPM akan melaksanakan sistem baharu STPM ...untuk pengetahuan lanjut, korang boleh baca ni >> https://www.facebook.com/note.php?note_id=386516878025360 ...





Ape2 pom pilihan kita ... semoga ia membantu kita & memberi manfaat kepada kita kelak..AMINNN .. K lah, setakat ni je entry Zati kali ni....info2 yang Zati share ni , Zati dapat melalui kawan2 & cikgu2 Zati...kalau ade kesalahan yang telah Zati buat,terbagi link yang salah @ link yg Zati bagi tu xmenepati kehendak korang....Zati mohon MAAF banyak2 .. sori .. :).. =) .. Yang baik datang dariNya dan yang buruk datang dari diri ini yang tidak akan lari dari melakukan kesalahan.... =) 


Saturday, 24 March 2012

Holiday at Pontian,Johor (17-18/3/2012)





Alhamdulillah... :)
Hye korang!!! what's up ??? hahaha.. cam gangster la plk.....hehehe2...camne korang skrg ni???sehat???harap2 sehatlah semuanya ...AMINNN..
Emm...cuti minggu lepas mmg Zati n family Zati..busy giler....hehehe2...naseb baek xmasuk TANJUNG RAMBUTAN....ish2....emm ... untuk pengetahuan korang family Zati pergi holiday kt Pontian,Johor....best !!! walaupom penat .. tp memang berbaloi ar....seronok!...dan Zati boleh tgk bndr Singapura....memang dekat ngat ngan Pontian..kebetulan pulak tempat tu tempat peranginan....
Pintu masuk :)




Sebenarnya , dpt pergi holiday kt Johor ni sebab hantar menantu(sepupu)..hehe2...alhamdulillah..dpt jugak cuti luar negeri....ramai-ramai pulak tu....Zati pergi Johor ni secara konvo tau...lebih kurang 8buah kereta...
ni lah dia merati dua sejoli Kak Noha & Abg Yunus.. semoga bahagia akhit hayat ...yg perempuan tu la sepupu Zati ... :)




orang laen berselawat sempat lagi bergambar ... hehe2 :)


"sebelum balik tu ambik bunga telur ni sorang satu,buat bekal dalam kereta"

PEACE!! babai Kak Noha & Abg Yunus(Yuha) , selamat tinggal Pontian,Johor :)
Nak dipendekkan cerita,selepas itu kami semua pom bertolak lebih kurang pukul 2 ptg...walaupom Zati duduk & tidur jer dlm kereta,,, tapi penat memang terasa...kami sampai rumah masing2(Besut,Terengganu) pada pukul 3 pagi.....fuuhh!! memang jauh...hehe2.....tapi SERONOK sangat...

Zati rasa setakat ni je post Zati arini... :) .. Terima Kasih kepada yang sudi membaca post Zati yang tak seberapa ni....hehe2 :)

Tuesday, 21 February 2012

Kenangan at MTC Kota Bharu =)



Bismillah hirrahman nirrahim..
lamo gilos doh xupdate blog....sory..hehe2..busy tek lonim(perasan ni) .... 
alhamdulillah ... sbenarnye Zati skrg ni ngoh blajar...blajar pe??ado lah...hehe2....klau fikir2 ...molek jgk blajar/keje time cuti ni smbil tggu result....hehe2
emmm...nk story mory sambil korunk mkn biskut merry tu...tmpt Zati belajar tlh mengadakan program motivasi & orientasi pd hari jumaat(17/02/2012) & sabtu(18/02/2012) bertempat di Dewan Sri Murni Yayasan Murni Kelantan...BEST beb!!! hehe2.....walaupom letih skit...hehe2 ... paling best skali time mlm kebudayaan ...... persembahan mmg kaw lah!!...hehehe2 .... team Zati pom buat persembahan jgk...nk tau persembahan pe??DIKIR BARAT!!! (KLATE KITO) 


hehe2.....mesty korunk xcaye Zati joinpersembhn tu kn??hehehe2....Zati jd 'ank buah'...bkn 'tok jogho' @ tukang karut....kalau Zati jd 'tOk jogho' tu mmg fail lah....hehehe2...n utk pengetahuan korunk......Zati  jumpe Deena MasterChef Malaysia.....xsangka ar...hehe2....
Deena MasterChef Malaysia & kakak ipar beliau.. =)

antara pljr2 & staf2 dari tiga cawangan(Tanah Merah , Kota Bharu & Jertih) yg sempat bergambar =)

rasenye stakat ni je entry Zati tuk kali ni...InsyaAllah akan ada entry yg lbih menarik drpd ini n Zati akan sedaya upaya untuk selalu meng'update' blog Zati ,,, =)
(ceh!!punyerlah skema ayt)
hehehe2 ...Zati doakan supaya hari2 korunk lebih baik drpd hari sebelumnya ... =)

Saturday, 28 January 2012




Bismillah,, :) .. hyep!!
Apa khabar korang semua ???!!!!
Alhamdulillah , korang sehat ....Zaty pom same gak ,, :) hehehe3
Emmm,,untuk pengetahuan korang ,, lappy Zaty skunk ni dalam proses baik pulih, InsyaAllah ,,, lappy Zaty akan berada ditangan Zaty pada hari esok!!,,, 
forget about that!!

beberapa hari yang lalu , kwn Zaty mghadapi masalah ,Alhamdulillah slps kwn Zaty tu citer masalah dia ,,, dia berasa lebih tenang walaupom masalahnya blum selesai ... so ,, moral of the story kalu korang ade masalah @ ade something yg korang tak puas hati ,,, luah rasa tak puas hati korang tuh  ,, jgn pendam2 ,, InsyaAllah korang akan rasa tenang ...


atau kalau korang dalam keadaan marah , korang boleh try cara ni ,, InsyaAllah ,,,perasaan marah korang tuh akan beansur hilang.. :)



*BACALAH: أعوذ بالله من الشيطان الرجيم 

*JIKA KORANG  BERDIRI DUDUKLAH

*JIKA KORANG DUDUK BERBARINGLAH

*JIKA TIDAK TAHAN AMBILAH AIR SEMBAHYANG..
 

so , korang ,, SELAMAT MENCUBA!!


¬stakat ni jer entry Zaty hari ni , Zaty doakan agar korang sentiasa ceria n gembira disamping orang tersayang¬

                                                                         

Tuesday, 24 January 2012



hye korang,, :) 
,,ermmmm,,,,arini rasew ari yang paling malang skali....sdih!!! :'( ..  lappy rosak,,,huhu3... ni pom pinjam yang Ayah punyer,,,,ingt nk post entry baru pg tadi,,,ermmm,, nak bt cam ne,,, sabor je la,,,
Dah2,,xmau sdih2,,, :) ,,, hari rayer cina pom dah nk melabuhkan tirainya ,,,,, ,thun 2012 pom dah nk masuk bulan 2,,,, so ,, AZAM thun 2012 korang macam mane???brapa peratus dah tercapai???? Zaty harap korang dapat capai AZAM korang tuh dgn jayanya...chaiyok!! :)
Ari ni ari Selasa..emm sape minat citer Vanilla Coklat?????Zaty tgk citer tuh,,best citer tu,,citer tu disiarkan setiap hari Selasa jam 9.00 p.m di TV3(cam promoter jer,,,hehe3)....sweet jer Zaramir (Zara & Amir) dlm citer tuh...
ZaraMir
so korang.. selamat menonton!!

¬stakat ni jer entry Zaty kali ni....... smile alwa
ys :)¬

Monday, 23 January 2012


Hye korang sume,,,, :) .... sihat sume????Alhamdulillah korang sihat,,,yg mne xsihat tuh,,,,,g jumpe doktor nuh,,,, hehehe ..
Hari ni ,, 23/1/2012 ..... GONG XI FA CHAI Zaty ucapkan kepada semua terutamanya kepada kaum cina ,,, GONG XI FA CHAI !!!! ,,, mesty bnyk kuih yg dijamu smsa mnymbut Tahun Baru China ni kan???? dan semestinya ,,, kuih BULAN ,,, merupakan kuih utama dalam hidangan ,,,,,





mesty bnyk korang angpau kn???brape????Rm100..???bnyk tuh.....dan xlupa jgk,,,,klau korang xdpt angpau pom,,,,kurang2 pom,,,korang dpt buah limau,,,, 




dan thn ni merupakan tahun NAGA n org kate thn NAGA merupakan thn yg BERTUAH,,, dengan ini,,,, sekali lagi GONG XI FA CHAI , SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU CINA kepada semua ,,,, SEMOGA TAHUN MERUPAKAN TAHUN BERTUAH UNTUK KITA SEMUA ,,,,, :)


                                           

Saturday, 21 January 2012

Assalamualaikum & Salam sejahtera,,:)


hyep korang,,,,, :) ,,,, snyum kit,,,,,hehehe,,,
tadi msj ngan member,,,,,tgh syok msj tuh,,,,,,tuba-tiba jer terkeluar topik KAMBING & TENUK ,,, klau korang ingat-ingat lupa wajah ke dua-dua binatang tuh ,,, nim,,, tgk ni,,, 
 






ade ke patut disamakan muka kesua-dua binatang ni dengan MANUSIA,,,,,,,ish!!! ,,, ade ke patut???? kalau nk dinilai ,,,kita patut mncontohi sikap KAMBING tuh,,,,,sentiasa jer terSENYUM,,,,,,,,SENYUM itu sedekah,,,,,,,bukan dengan wang ringgit sahaja kita boleh bersedekah tapi,,,,hanya dengan terSENYUM ,,,kita sudah pun dikira bersedekah,,,,,dan...SENYUMAN tersebut mestilah dari hati yang IKHLAS,,,,supaya orang yang melihat senyuman tersebut akan turut membalas senyuman kita,,, InsyaAllah,,, :)



teringat pulak lagu yang buat Zaty terSENYUM



Cik Mek Molek Oleh M. Daud Kilau

kalau dah mata bertentang mata
hati didalam bagai nak gila
pertama kali ku melihat wajah si dia
pertemuan bermula ditaman si kebun bunga
situlah...
mulanya berjumpa bertentangan mata
mulai dari itu hatiku tertanya-tanya
siapakah gerangan si cantik jelita
kelipan matanya hinggakan aku terpesona
Pabila namanya ditanya dia masam
namun begitu jelingannya ku faham
senyumlah senyumlah ahai cik mek molek...X3
hai puas juga aku bertanyakan namanya
namun begitu dia tetap endah tak endah
kudiam campur geram dia senyum lantas tangan ku dipegang
 


diingatkan juga,,,,jgn tersenyum tak tentu pasal ,,, kang tak pasal-pasal masuk TR @ Tanjung Rambutan ,,,,,,,, hehehe3 ,,,,,so korang,,stakat ni je entry kali ni,,,,, babai :).... SMILE ALWAYS

FIRST TIME,,,, ,,,

Assalamualaikum.... :-)
hmmm,,,,,,,first time ni wt blog,,,,adess!! susah gak wt blog,,,,ingt sama cam fb , twitter ,,,tambah-tambah part mengedit,,,,uish,,,rumit  beb!! ,,,, ;( ,,,,,
lupakan psl tuh,,,,,hasilnya ....ok lah ,,,,hehehe ,,,
Zaty,,,,my nickname ,, :)
so ,,korunk!! i'm new here,,Zaty follow korunk , korunk follow  Zaty balik,,,,ok???
tak lupa juga ,,,,add me kt fb http://www.facebook.com/itazze.run?ref=tn_tnmn n follow me kt sini gak https://twitter.com/#!/ItaZze_Run n lastly please like picture ni ,, >> http://www.facebook.com/photo.php?fbid=266043976788809&set=a.264902566902950.62934.124323347627540&type=1&theater
out lu,,,dh merah plus berair dah mata ni duk mengendap skrin nih,,,,adik pom dah bising2 dah ajak main badminton ,,,                                                                                         
                                                                                                        [p3eRm@tA Dir! tAk TeRnIlAi]

Rindu,,, :'(

Assalamualikum & Salam 1Malaysia,,, :)

Emm,,,,,entah kenapala malam ni tak seperti malam-malam sebelumnya,,,,,selalunya time macam ni dah tidur dah,,,,borink plk,,,,,last-last online fb,,,,,sambil skodeng2 profil sdiri,,,,terjumpalah gambar ni,,,,
  


                                            time raye thun lepas


                                               bestfrenforever


tengok jer gambar ni,,,,,,RINDU !!!!!!! RINDU kt korunk semua,,,,,,,,,
bila la lagi kita semua blh berkumpul mcm ni,,,,,lepas ni mesti masing-masing sibuk dengan kerjaya n pengajian masing-masing....emm,,,,untuk semua kawan2 Zaty love u all , bestfriendfoeverandafter dan Zaty doakan agar kita semua memperoleh keputusan yang cemerlang ,,, InsyaAllah,,,